It is currently Mon Oct 23, 2017 5:45 am

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Weird electrical problems, bad BCM? 2006 KJ CRD
PostPosted: Sat Jul 09, 2016 11:21 pm 
Offline
LOST Newbie

Joined: Fri Mar 04, 2016 1:15 am
Posts: 11
I have a 2006 Liberty crd that has been having tons of weird electrical problems.
-interior lights stay on at all times, even hours after engine is shut off, or they flicker or sometimes won't turn on at all
-front wipers don't work at all
-rear wiper comes on by itself randomly
-jeep chimes and displays message on evic saying rear gate is open when it is clearly closed

I have already ruled out the multifunction switch and the sensors and wiring in the tailgate. Could this be a bad bcm?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Weird electrical problems, bad BCM? 2006 KJ CRD
PostPosted: Sun Jul 10, 2016 2:10 pm 
Offline
LOST Newbie

Joined: Fri Mar 04, 2016 1:15 am
Posts: 11
Anyone? Barely safe to drive right now lol. Headlights sometimes don't work


Top
 Profile  
 
 Post subject: Weird electrical problems, bad BCM? 2006 KJ CRD
PostPosted: Sun Jul 10, 2016 7:12 pm 
Offline
Lifetime Member
Lifetime Member
User avatar

Joined: Wed Dec 14, 2011 11:13 pm
Posts: 780
Location: Fort Wayne, IN
It could be, I don't want to say yes or no. If you do end up replacing it, make sure you get one that has the exact same part numbers as what's on your current one. Oh and change out the keyless entry do dad on it before you install it. Just swap your current one over to the new one. Otherwise the jeep will freak out like crazy. Lastly.. They are a super pain to replace. Just do to being so cramped under the dash.


Sent from my iPhone using Tapatalk

_________________
2004- Jeep Liberty
2016- Jeep Wrangler unlimited
1981- Jeep CJ-5
1977- Jeep CJ-5


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Weird electrical problems, bad BCM? 2006 KJ CRD
PostPosted: Mon Mar 06, 2017 6:08 pm 
Offline
LOST Newbie

Joined: Mon Mar 06, 2017 5:49 pm
Posts: 2
Im brand new to the lost jeep site, i have a 2006 jeberty CRD and while i was installing a double din dvd player and turbo boost gauge i drilled a hole through the firewall to run the boost hose and ran the bit through the wire harness under the break booster, i fixed all the wites i messed up now im having a few problems that didn't exist before my F up. Break lights are out turn signals are out hazards are out interior lights are out, door locks only work when ignition is on , the key unlock lock isnt working and my back glass latch wont unlock but the gate works. I know i messed something up i have been through all fuses on the pannel and under the hood , are there any more fuses and does it sound like i messed up the Body Control Module?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Weird electrical problems, bad BCM? 2006 KJ CRD
PostPosted: Tue Mar 07, 2017 7:43 am 
Offline
LOST Addict
User avatar

Joined: Sat Aug 27, 2016 9:12 pm
Posts: 1135
Location: N. Muddle Oregon Coast
'06 doesn't have an individual BCM IIRC it's integrated with the power distribution block.

_________________
'06 Lbrty Sprt CRD 147Kmi

Sasquatch
DSS Turbo
CAT-elimntr
Weeks Stg1&2 EGRfix
PV-200
BLING
vent gauge mount

IDParts New
head
cams
rockers
Timing set
ARP studs
eTn1 GX2123 5v GPs

Flowmaster 942550
Carter P76611M
GM 12611872
Hayden 2986
GM 15017911
2010 Trans
Sonnax 44957
Transgo kit
AHS 45T TC
Cooper 51770

Future plans: GDE Trans&Hot-tune


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Weird electrical problems, bad BCM? 2006 KJ CRD
PostPosted: Sat Apr 15, 2017 10:21 am 
Offline
LOST Newbie

Joined: Sat Apr 15, 2017 3:48 am
Posts: 44
Location: Johannesburg South Africa
kjjohn95 wrote:
Anyone? Barely safe to drive right now lol. Headlights sometimes don't work


The 2006 LHD CRD has a known problem with the wire harness that goes behind the Fuel Filter Head Mounting Bracket can get damaged in that area causing random chaffing of wires to the chassis and causing all sorts of problems.

Remove the Mounting Bracket and have a good look at the wiring that goes behind it to check for any chaffing/damage.

If no problem here, check the battery connections, connection of negative battery lead to chassis, connection of Grounding Strap from engine to chassis are all clean and tight.

I think it is best to post problems like this in the CRD section......most people only come here for problems like Sound System Upgrade problems. :wink:


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Color scheme by ColorizeIt!
Logo by pixeldecals.com