It is currently Sat Apr 21, 2018 6:46 pm

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Anyone with a Scanguage?
PostPosted: Thu Dec 14, 2017 11:12 am 
Offline
LOST Addict
User avatar

Joined: Tue Jun 04, 2013 1:21 pm
Posts: 1930
Location: Utah
Does the transmission fluid temp work on the scanguage? If so, can you provide me with the following info for the trans fluid temp guage:

TXD
RXF
RXD
MTH

If you have a working ambient pressure and temperature sensor as well, the same info would be useful for me.

Thanks

_________________
2006 CRD-400 ft-lb tune, Eco Trans Tune, Lift Pump, Week's, HDS Tstat, Racor Filter, ARP's, OME 790's+Top Plate, JBA 2.5", JBA UCA, Moab's+265/70R16, ARB Bar

2014 F150 EcoBoost - Gearhead Tuned, AFE CAC, Bilstein 5100's, Airlift Bags, Duratracs


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Anyone with a Scanguage?
PostPosted: Thu Dec 14, 2017 4:07 pm 
Online
LOST Addict
User avatar

Joined: Sun Oct 23, 2011 7:32 am
Posts: 2737
Location: Philadelphia, PA
An answer for you might be in here. It’s a long-ish thread that covers many devices, but we have the transmission temp working for the KK on a Scangauge. Maybe the same codes could work with your 06?

http://www.lostjeeps.com/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=104&t=84482

_________________
2008 Liberty Sport 4x4 Automatic
Image
Jeepin By Al 4" Lift Kit
Goodyear Wrangler Duratracs 245/75/R16
Full MOPAR skid plates
Rock Lizard Skink Super Sliders
AtTheHelm Front Recovery System

Trailer build thread: viewtopic.php?f=72&t=77997


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Anyone with a Scanguage?
PostPosted: Thu Dec 14, 2017 7:54 pm 
Offline
LOST Addict
User avatar

Joined: Tue Jun 04, 2013 1:21 pm
Posts: 1930
Location: Utah
lfhoward wrote:
An answer for you might be in here. It’s a long-ish thread that covers many devices, but we have the transmission temp working for the KK on a Scangauge. Maybe the same codes could work with your 06?

http://www.lostjeeps.com/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=104&t=84482


Interesting. I had tried the wake up packet previously but I am not sure it was that same PID. I also never tried the Alternate Header option.

Thanks.

_________________
2006 CRD-400 ft-lb tune, Eco Trans Tune, Lift Pump, Week's, HDS Tstat, Racor Filter, ARP's, OME 790's+Top Plate, JBA 2.5", JBA UCA, Moab's+265/70R16, ARB Bar

2014 F150 EcoBoost - Gearhead Tuned, AFE CAC, Bilstein 5100's, Airlift Bags, Duratracs


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Anyone with a Scanguage?
PostPosted: Fri Dec 15, 2017 10:56 pm 
Offline
LOST Addict
User avatar

Joined: Tue Jun 04, 2013 1:21 pm
Posts: 1930
Location: Utah
I thought I might have had the trans temps working. I found the scanguage inputs for the 2007 Wrangler JK 2.8 CRD which shares a transmission and I believe ECU with us. Unfortunately, I get a reading on Torque, but its definitely not trans temp.

_________________
2006 CRD-400 ft-lb tune, Eco Trans Tune, Lift Pump, Week's, HDS Tstat, Racor Filter, ARP's, OME 790's+Top Plate, JBA 2.5", JBA UCA, Moab's+265/70R16, ARB Bar

2014 F150 EcoBoost - Gearhead Tuned, AFE CAC, Bilstein 5100's, Airlift Bags, Duratracs


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Anyone with a Scanguage?
PostPosted: Sat Dec 30, 2017 4:50 pm 
Offline
LOST Member

Joined: Tue Mar 17, 2015 9:17 pm
Posts: 116
Location: Kentucky
Mass or anyone how knows, is there a theard with the settings for our jeeps somewhere? I have seen a couple of different posts with different settings and info. Atm I can get torque to work sometimes but only thing that will read more than a few minutes is rpm. (No I don't leave it on all the time just checking stuff , since I know our computers are a kludge and will mess up after so long driving with it on all the time.) I guess I'm just looking for a thread like was posted for the kks.. Maybe I missed it if so my bad :roll:
Also what the best to use? I've only used torque pro.
TIA

_________________
Signature was too long, so follow the link below to view my Jeep specs until I can condense it.
https://justpaste.it/1f3y9


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Anyone with a Scanguage?
PostPosted: Mon Jan 01, 2018 1:31 am 
Offline
LOST Addict
User avatar

Joined: Tue Jun 04, 2013 1:21 pm
Posts: 1930
Location: Utah
ryanchris wrote:
Mass or anyone how knows, is there a theard with the settings for our jeeps somewhere? I have seen a couple of different posts with different settings and info. Atm I can get torque to work sometimes but only thing that will read more than a few minutes is rpm. (No I don't leave it on all the time just checking stuff , since I know our computers are a kludge and will mess up after so long driving with it on all the time.) I guess I'm just looking for a thread like was posted for the kks.. Maybe I missed it if so my bad :roll:
Also what the best to use? I've only used torque pro.
TIA


Torque pro is what I use. In the vehicle profile settings you need to tell it to use the OBD protocol ISO9141-2

_________________
2006 CRD-400 ft-lb tune, Eco Trans Tune, Lift Pump, Week's, HDS Tstat, Racor Filter, ARP's, OME 790's+Top Plate, JBA 2.5", JBA UCA, Moab's+265/70R16, ARB Bar

2014 F150 EcoBoost - Gearhead Tuned, AFE CAC, Bilstein 5100's, Airlift Bags, Duratracs


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: papaindigo, pruitt1222, Science and Energy and 31 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Color scheme by ColorizeIt!
Logo by pixeldecals.com