Anonymous wrote:
Edwin wrote:
And, no one said anything about an amp. Amps are for talking to other states. And I think FreedomKJ is talking about 4 watts dead key.

Freedom was simply referring to amps.
I'm not just reffering to amps, I'm refering to standalone radios as well.
According to "Clay's" website their tuning service includes "Turning up the Transmitter's wattage" and "Cutting the transmit limiter and/or adjusting the modulation." Both are illegal in the US.
Here's the word straight from the FCC (from
47 CFR 95):
Radio Modification:Quote:
Sec. 95.425 (CB Rule 25) May I make any changes to my CB station
transmitter?
(a) You must not make or have any one else make any internal modification to your CB transmitter.
(b) Internal modification does not include:
(1) Repair or servicing of a CB station transmitter (see CB Rule 24, Sec. 95.424); or
(2) Changing plug-in modules which were certificated as part of your CB transmitter.
(c) You must not operate a CB transmitter which has been modified by anyone in any way, including modification to operate on unauthorized frequencies or with illegal power. (See CB Rules 9 and 11, Sec. Sec. 95.409 and 95.411.)
Amplifiers:Quote:
Sec. 95.411 (CB Rule 11) May I use power amplifiers?
(a) You may not attach the following items (power amplifiers) to your certificated CB transmitter in any way:
(1) External radio frequency (RF) power amplifiers (sometimes called linears or linear amplifiers); or
(2) Any other devices which, when used with a radio transmitter as a signal source, are capable of amplifying the signal.
(b) There are no exceptions to this rule and use of a power amplifier voids your authority to operate the station.
Power Output:Quote:
Sec. 95.410 (CB Rule 10) How much power may I use?
(a) Your CB station transmitter power output must not exceed the following values under any conditions:
AM (A3)--4 watts (carrier power) SSB--12 watts (peak envelope power)
(b) If you need more information about the power rule, see the technical rules in subpart E of part 95.
(c) Use of a transmitter which has carrier or peak envelope power in excess of that authorized voids your authority to operate the station.
Penalties:Quote:
Sec. 95.421 (CB Rule 21) What are the penalties for violating these rules?
(a) If the FCC finds that you have willfully or repeatedly violated the Communications Act or the FCC Rules, you may have to pay as much as $10,000 for each violation, up to a total of $75,000. (See section 503(b) of the Communications Act.)
(b) If the FCC finds that you have violated any section of the Communications Act or the FCC Rules, you may be ordered to stop whatever action caused the violation. (See section 312(b) of the Communications Act.)
(c) If a Federal court finds that you have willfully and knowingly violated any FCC Rule, you may be fined up to $500 for each day you committed the violation. (See section 502 of the Communications Act.)
(d) If a Federal court finds that you have willfully and knowingly violated any provision of the Communications Act, you may be fined up to $10,000 or you may be imprisoned for one year, or both. (See section 501 of the Communications Act.)